Chapmans Peak Toll Plaza

This project, located on the scenic Chapman’s Peak Drive (colloquially known as ‘Chappies’) Hout Bay, is an environmentally sensitive location that resulted in environmental restoration having to be undertaken. Prior to us commencing with the project we harvested flora that fell within the project site and which would otherwise have been destroyed had they not been transplanted. These plants were maintained in a nursery off-site for the duration of the project and returned to the site as part of the restoration phase towards the end of the project.

With the project falling within the Table Mountain National Park, all flora that was used during the rehabilitation phase was propagated using mother stock that was collected from a 500m radius of the site, ensuring that all flora was true to the site. We harvested fynbos seed, which was smoke treated and reapplied after doing the necessary soil amelioration.
So as to blend the building into its surrounding, it was cladded in Table Mountain sandstone. Our team of stonemasons used rock originating from the site and surroundings to clad the various planters.

Skills needed:

Lorem ipsum, Dolor, Sit amet

size:

xxx square metres

Designer:

Lorem Dolar

Project manager:

Lorem Dolar

Chapmans Peak Toll Plaza
Chapmans Peak Toll Plaza
Chapmans Peak Toll Plaza
Chapmans Peak Toll Plaza
Chapmans Peak Toll Plaza
Chapmans Peak Toll Plaza

CLAIM YOUR FREE CONSULTATION NOW

021 788 1202

tenders@contoursgroup.co.za

Unit 2 Lakeside Place Capricorn Business Park, Muizenberg, Cape Town, 7945

Let’s plan your project together!

We plan, install and maintain award-winning landscapes for our commercial clients and project partners who wish to add function, value and inspiration to their outdoor spaces and properties.

Our roots are in Cape Town but our footprint stretches deep into southern Africa.